hanyatlásnak indultak az európai részvényindexek, miután elemzők rontottak a pénzintézetek profitkilátásain. Az esésben élen járt a Lloyd's TSB, a BNP Paribas és az UBS, amelyek papírjai 2,6, 1,3, és 2,2 százalékkal süllyedtek. A BNP eredménye a Citigroup szerint 4 százalékkal, míg a 1,2 százalékot hanyatló Societe Generale banké 13,9 százalékkal csökken. Nyitás után közel egy órával a londoni FTSE-100 0,3, a frankfurti DAX 30 0,34, míg a párizsi CAC-40 0,55 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!