Volatilis kereskedésben néhány tized százalékos mínuszt értek el a főbb tengerentúli tőzsdeindexek a zárásra. A Dow Jones ipari átlagmutatója 3 tized százalékkal 12 736 pontig süllyedt; az S&P 500 index és a Nasdaq nem egészen 2 tized százalékkal gyengült. A befektetőket a spanyol kötvényhozamok ismételt emelkedése, illetve az amerikai tőzsdei cégek gyorsjelentési szezonjának startja is óvatossá tehette. Ez az óvatosság jót tett az arany árfolyamának, amely fél százalékkal 1587 dollárra drágult, míg a WTI nyersolaj irányadó határidős jegyzése közel másfél százalékkal, újra 85 dollár fölé erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!