Az európai piacok enyhe emelkedésben voltak tíz óra előtt pár perccel, az amerikai GDP és a Fed nyíltpiaci bizottságának (FOMC) ülése előtt. A FTSE-100 stagnált, a DAX és a CAC-40 0,1 százalékkal erősödött. A Stoxx Europe 600 0,1 százalékkal gyengült. A periféria indexei közül a spanyol IBEX-35 0,4 százalékos nyereségben jár annak ellenére, hogy az ibériai ország gazdasága a vártnál nagyobb mértékben zsugorodott. Negyedéves alapon a harmadik negyedéves -0,3 százalék után -0,7 százalékkal az elemzők által várt 0,6 százalékos eséshez képest, míg éves alapon a korábbi 1,6 százalékos mínusz után a negyedik negyedévre 1,8 százalékos volt a visszaesés a várt -1,7 százalékhoz képest. Az olasz FTSE MIB 0,1 százalékos veszteségben jár.

A Hennes & Mauritz AB 2,5 százalékot esett miután az éves profitja csökkenéséről jelentett. A Roche Holding gyógyszeripari cég 1,3 százalékos veszteségben járt a 2012-es éves jelentése után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!