A várakozások feletti amerikai makrogazdasági adatoknak és az EKB illetve BoE által bejelentett intézkedéseknek sem sikerült emelkedő pályára állítani az európai részvénypiacokat. A délután azonban újabb hírek érkeznek a tengerentúlról, többek között az Egyesült Államokbeli munkanélküliség alakulásáról kapunk egy pillanatképet, mely szerint az elemzők nem számítanak változásra a korábbi 8,2%-os értékhez képest. Ezzel egy időben a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számát is publikálják, a piaci prognózis 100 ezres értéket vár a korábbi 69 ezressel szemben.

A piacokban továbbra sincs elég erő, hogy visszakapaszkodjanak a lejtőn, így a FTSE100 0,2 százalékkal, DAX 0,5 százalékkal, CAC40 0,2 százalékkal gyengült, a leggyengébb teljesítményt a spanyol börze produkálja, miután az ibériai ország államkötvényhozamai a múlt heti EU-s csúcs előtti szintekre tértek vissza. Alulteljesít az autószektor Európában, melyben a Peugeot-ról érkező hírek is szerepet játszhatnak.

A francia Peugeot árfolyam 3,9 százalékkal hanyatlik, miután a társaság az első félévben csökkenő árbevételt produkált, de az esésben a Banco Santander is kiveszi a részét 2,1 százalékkal. Az Air France viszont 1,8 százalékos pluszban van, köszönhetően annak, hogy a társaság emelkedő utasforgalomról adott számot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!