Enyhe emelkedés a tőzsdén - kamatdöntésre várva

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe közvetlenül a nyitás után meglódult felfelé, majd gyorsan korrigált. Délelőtt fél tízkor a BUX 0,4 százalékos emelkedéssel, 21 141 ponton tartózkodik. A Mol kivételével valamennyi vezető részvény emelkedésben van. A nap meghatározó eseménye az amerikai Fed ülése lesz, amelyen a várakozások szerint 25 bázispontos kamatemelésről születik döntés. Ez kedvező hatással lehet a részvénypiacokra, így az európai tőzsdéken is optimizmus uralkodhat.
NAPI Online, 2005. december 13. kedd, 09:38

A Mol 0,09 százalékkal 21 065 forintra süllyedt, az MTelekom 0,54 százalékkal 925 forintra, az OTP 0,36 százalékkal 6975 forintra, a Richter 0,89 százalékkal 39 850 forintra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK