A tokiói Nikkei 225 1,2 százalékos növekedése volt a legnagyobb mértékű a nagyobb távol-keleti börzék közül, a japán tőzsde 8927 ponton zárt.

Az erősödés Hongkongot is elérte a Hang Seng közel 0,4 százalékot erősödött a tegnapi zuhanást követően. A shanghai tőzsde, a kínai feldolgozóipari menedzserindex vártnál gyengébb eredményét érezte meg, így tovább folytatta az esést, 0,8 százalékot veszített értékéből.

A japán tőzsde jó szereplését segítette, hogy újabb élénkítőprogramot várnak a kormánytól és a japán jegybank is lazíthat a monetáris politikáján. A növekedést elsősorban a nagybankok 2-2,9 százalék közötti emelkedése, és a bányaipari vállalatok jó teljesítménye vezette. A tokiói tőzsde rekordalacsony értéke is segítette a növekedést, hiszen egyre többen gondolják, hogy a vállalatok alulértékeltek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!