Enyhe emelkedés Ázsiában

Amerikai adatok mozgatták az ázsiai tőzsdéket pénteken, végül éppen hogy pozitív maradt a változás iránya.
Kasnyik Márton, 2010. szeptember 3. péntek, 08:51
Fotó:

Az amerikai használt lakások iránti fokozódó érdeklődés miatt nagy emelkedésbe kezdtek a jelentősebb ázsiai tőzsdeindexek, a nap vége felé azonban - a pénteken nyilvánosságra kerülő munkanélküliségi statisztika romlására spekulálva - az esés vált az uralkodó trenddé.

A japán exportőrök jól teljesítettek, a Sony 2,4 javult, a Toyota részvényei pedig 2,1 százalékkal lettek drágábbak; a 2020-ban lejáró japán államkötvények hozama - mivel a befektetők kockázatvállalási kedve némileg javult - két bázispontot emelkedett.

A jelentősebb tőzsdeindexek közül egyedül a sanghaji kompozit esett, 0,44 százalékkal; a tokiói Nikkei 225 0,57 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 0,06 százalékkal, a szöuli Kospi pedig 0,24 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK