Enyhe emelkedéssel nyitottak kedden az európai tőzsdék - írja a Marketwatch. A brit FTSE plusz 0,6 százalékon kezdte a napot a tegnapi záróértékéhez képest, a frankfurti DAX index 0,3 százalékkal nyitott magasabban, a francia CAC pedig 0,4 százalékot erősödött. Az európai börzéket leginkább az energiaipari és technológiai papírok húzták: a Shell részvényei 2, a német chip-gyártó Infineon papírjai 1,35 százalékkal erősödtek. A sportautógyártó Spyker részvényei több mint 7 százalékkal kúsztak feljebb, miután a holland vállalat haladékot adott a General Motorsnak a Saabra tett ajánlatának elfogadására. Más európai autógyártók sem szerepeltek rosszul kedd reggel: a Renault papírjai 1,6, a BMW részvényei 1,3 százalékkal emelkedtek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!