Enyhe esés az USA-ban

A befektetők szüneteltették a két napja tartó markáns emelkedést.
Molnár Csaba, 2006. december 7. csütörtök, 08:19
Fotó:

A szoftvercégek kilátásait övező aggodalmak voltak a tegnapi kereskedést fő jellemzői, az Oracle például 4,7 százalékos gyengülést mutatott be a Lehman Brothers profitkivétre ösztökélő jelentését követően. A Novell ugyancsak megszenvedte a kedvezőtlen 2007-es kilátásokról szóló előrejelzéseket, 6,2 százalékos lemorzsolódás az "eredmény". A Nasdaq egyik legnagyobb gyengülését a Yahoo hozta 1,9 százalékos mínusszal. A Dow-kosárban szereplő Merck gyógyszerrészvény szintén lefelé mozgott a jövő évi gyenge kilátások miatt.
A Dow Jones mindennek ellenére csak nagyon enyhe, 0,06 százalékos esést volt kénytelen elviselni, csengetéskor 12 324,31 ponton tartózkodott. A Standard & Poor's 500 index ugyanekkora mértékben gyengült, a Nasdaq Composite pedig or 0,26 százalékot veszített.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK