A hongkongi Hang Seng 0,9 százalékot süllyedt, a Shanghai Composite 0,6 százalékot veszített értékéből. A szöuli Kospi esett legkisebb mértékben a régióból, a börze 0,4 százalékkal zárt alacsonyabban. A japán piacok zárva tartottak, mivel a Tengerészet Napját ünneplik a felkelő nap országában.

A vállalatok papírjai is hektikusan mozogtak, a Kospin jegyzett Honam Petrochemical részvényei 3,4 százalékkal drágultak, miután kiderült, hogy a cég megveszi a malajziai illetőségű Titan Chemicals 72,6 százalékát - ezzel 1,29 milliárd dollárra árazva be a maláj vegyipari vállalatot.

Hongkongban a Zijin Mining részvényei 2,4 százalékot veszítettek értékükből, miután újabb szivárgást észleltek. A bejelentés nem meglepő, hiszen a múlt héten már 3 szivárgásról számoltak be a vállalat egyik rézkezelő üzemében, de semmiképp sem lehet mondani, hogy jó fényt vetne a bányászati óriáscégre.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!