Enyhe forgalom, enyhe növekedés a BÉT-en

Emelkedés jellemezte Budapesti Értéktőzsde indexének hétfői alakulását. A BUX 71,64 pontos, azaz 0,94 százalékos többlettel 8191,34 ponton zárt. Az indexnek a Mol és a Matáv ellenében az OTP, illetve a Richter 2 százalék feletti drágulása adott lendületet. Még a most szokásoshoz viszonyítva is kimondottan gyenge, 4,6 milliárd forintos forgalom volt ma a budapesti börzén - meglehet, hogy a brókerek sokkal inkább a foci vb meccseit követik figyelemmel, mintsem a tőzsdei kereskedést.
Almási Gábor, 2002. június 3. hétfő, 17:42

Az OTP részvényeinek árfolyam-alakulásában az elmúlt heti sorozatos csökkenés utáni pozitív korrekció következett be, a bankpapírok 2 százalékos erősödése jelentősen javított a BUX értékén. A vezető papírok közül még a Richter emelkedett, 2,14 százalékkal 16 700 forintra. A másik jelentős gyógyszergyártó, az Egis szintén növelte értékét és 0,34 százalékos emelkedés után 14 550 forintot ért el. A Mol enyhe, 0,49 százalékos csökkenést szenvedett el és 5 050 forintos áron zárta a napot. A vegyipari cégek vegyesen teljesítettek. A TVK 1,64 százalékos erősödéssel 3 710 forinton áll, ezzel szemben a BorsodChem 2,77 százalékkal zuhant vissza a 4 910 forintos szintre. A nap vesztese a Budapesti Ingatlanfejlesztő Rt. lett, melynek részvényei viszonylag jelentős forgalom mellett 13,58 százalékot veszítettek értékükből és 2 355 forinton állapodtak meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK