Enyhe gyengülés a forintpiacon

A reggeli erősödést követően gyengülésnek indult a magyar fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben. Ez enyhén gyengébb árfolyamot jelent a hétfő késő délutáni szintekhez képest.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 20. kedd, 10:52
Fotó: Pixabay

Az euró/forint árfolyama 307,56-ig süllyedt kora reggel, majd 8 óra után a magyar deviza gyengülésnek indult és háromnegyed 11 óra körül 308,16 forintnál járt, ami 0,1 százalékkal jelent gyengébb árfolyamot a hétfői szintekhez képest.

A dollárral szemben a reggeli erősödést követően a devizapár árfolyama visszatért a hétfői késő délutáni szint közelébe, ami ekkor 276,30 forintos árfolyamot jelentett.

A svájci frank 0,2 százalékkal járt gyengébb szinteken a hétfőihez képest - szintén egy reggeli erősödést követően -, háromnegyed 11 körül 283,58 forintot kértek az alpesi deviza egységéért a bankközi devizapiacon.

Eközben a dollár egy reggeli erősödést követően háromnegyed 11 körülre visszatért a hétfő késő délutáni szintek közelébe, a jegyzés 1,1154-nél ingadozott.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK