Enyhe mínusz Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16 pontos, 0,09 százalékos csökkenéssel, 18 675,80 ponton zárt hétfőn.
MTI-Eco, 2014. szeptember 15. hétfő, 18:12
Fotó: Reuters

A részvénypiac forgalma 3,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője elmondta, a BÉT-en nagyon alacsony forgalom mellett folyt a kereskedés. Index szinten nem volt jelentős elmozdulás a nap végére, az OTP és a Magyar Telekom hatása semleges volt az indexre, a Mol és a Richter pedig kioltotta egymás hatását. A forint egy kicsit erősödni tudott.

A Mol 1,35 százalékos pluszban zárt, valószínűleg a Mol vezetést érintő, illetve a lehetséges céláremelésről, felminősítésről szóló pletykák tornázhatták kicsit feljebb az árat. Az üzletkötő kiemelte, hogy az olajpapír a 100 napos mozgó átlag felett zárt, ami régen fordult elő. A két-három hete emelkedő Richter esetében egészséges korrekció folyik.

A kinti piacokon is kis elmozdulás tapasztalható, a befektetők a szerdai amerikai kamatdöntést, illetve annak kommentjét valamint a csütörtöki skót szavazást várják, s újra figyelni kezdtek egy kicsit az orosz-ukrán fejleményekre - mondta Sőre Balázs.

A Mol 165 forinttal, 1,35 százalékkal 12 415 forintra erősödött, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 4380 forintot ért, forgalmuk 1,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,27 százalékkal 374 forintra nőtt, forgalma 207,0 millió forint volt.

A Richter árfolyama 75 forinttal, 1,79 százalékkal 4120 forintra csökkent, forgalma 577,3 millió forintot ért el.

A BUMIX 1509,62 ponton zárt hétfőn, ez 11,83 pontos, 0,78 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK