Enyhe mínuszok az USA-ban - Hatalmasat rallyzott a HP

Enyhe mínuszban zártak a tengerentúli indexek, jelentősen korrigálva a kezdeti veszteségeket. A HP részvény árfolyama 12 éve nem látott mértékben ugrott meg.
NAPI, 2013. május 23. csütörtök, 22:48

Amerika is veszteségben zárt Ázsiához és Európához hasonlóan. A kezdeti nagyobb esés részben a kínai feldolgozóipar váratlan zsugorodásának, részben pedig annak volt a következménye, hogy a Fed jegyzőkönyve alapján a befektetők a kötvényvásárlási program visszafogása miatt kezdtek el aggódni, azaz amiatt, hogy a kisebb likviditás a globális gazdaság lassulását eredményezi. Hatással volt még a hangulatra a japán tőzsde 2011 márciusa óta nem látott zuhanása is, a Nikkei ugyanis 6,8 százalékos veszteségben zárta a napot.

Az amerikai feldolgozóipar gyengélkedését mutató adat és a várakozásokat minimálisan felülmúló munkaerő-piaci adat a kereskedés elején még inkább a rossz hangulatot erősítette, ám a hangulaton jelentősen javítottak az áprilisi ingatlaneladási adatok, amelyek a recesszió utáni időszak második legjobb eredményét mutatták. Ennek hatására a DJIA indexe egy kis időre át is lendült a pozitív tartományba. A nap végére azonban a fő indexek mínuszban zártak: a Dow és a Nasdaq 0,1, az  S&P−500 0,3 százalékkal zárt az előző napi záró alatt.

A nap kiemelkedő teljesítője a Hewlett-Packard volt, a computergyártó részvényei ugyanis 2001. november 6. óta nem látott mértékben, 17 százalékkal ugrottak meg, miután a cég várakozások feletti profitról jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK