Enyhe mínuszok Európában - London ünnepel

A vezető nyugat-európai indexek kis mínuszban kezdték a hetet, főként az olaj- és gyógyszeripari papírok gyengélkedése miatt. London hétfőn zárva tart.
NAPI, 2012. augusztus 27. hétfő, 10:23
Fotó: Napi.hu

A DAX 0,2, a CAC-40 0,4 százalékos mínuszban jár, a Stoxx Europe 600 indexe stagnál 10 óra körül. A periféria indexei közül a milánói is és a madridi is nyereséggel nyitott, de a pozitív hangulat nem tartott sokáig: jelenleg az FTSE MIB éppen hogy a pénteki szintje alá csúszott, míg az IBEX-35 0,1 százalékkal jár a negatív zónában.

A kereskedés elején a Nokia több mint 8 százalékot ugrott, miután az egyik legnagyobb konkurense, a Samsung Electronics pert vesztett az Apple-lel szemben pénteken.

Párizsban a Sanofi 1 százalékkal, míg a Total 0,5 százalékkal húzza le az indexet. Franfurtban A ThyssenKrupp 1,4 százalékos emelkedéssel segíti a mutatót, az E.ON viszont 0,3 százalékkal esik.

Délelőtt 10 órakor közzé tette a német Ifo gazdaságkutató intézet augusztusi németországi üzleti hangulatindexét, amely a vártnál nagyobbat esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK