Londonban és Frankfurtban az 1 tized százalékot sem érte el a gyengülés mértéke, Párizsban közel fél százalékot süllyedt az irányadó index.

Fontosabb makroadat híján a nap hírét egy felvásárlással kapcsolatos bejelentés adta: az UPS 6,77 milliárd dollárt fizet a holland TNT Express szállítmányozási társaságért. A jelentős prémiumot tartalmazó ajánlat jótékony hatást gyakorolt a TNT árfolyamára is.

Az autógyártók részvényeit ugyanakkor megviselte, hogy a Goldman kedvezőtlenebbül értékelte a BMW-papírban rejlő lehetőségeket, illetve egy pénteki, az egész szektort sújtó leminősítés is kedvezőtlenül befolyásolhatta az árak mozgását. Üdítő kivételt jelentett ugyanakkor a Peugeot, amely közel 5 százalékkal drágult, miután a Wall Street Journal a két cég közös fejlesztési terveiről számolt be.

Görögországgal kapcsolatban a hét első napjai is szolgált újdonságokkal. A Financial Times által közölt Papademosz-interjú pozitív üzenete volt, hogy a kormányfő szerint országa félúton jár a gazdasági talpraállás felé; Venizelosz pénzügyminiszter lemondása ugyanakkor nem kavart vihart, mivel előző napi szocialista pártelnökké választásával fügött össze.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!