Enyhe mínuszokkal nyitott Európa

A vezető európai indexek enyhe csökkenéssel kezdték a csütörtöki kereskedési napot.
NAPI, 2010. március 18. csütörtök, 09:33
Fotó:

Enyhe csökkenéssel indult a nap a vezető európai indexek számára: a DAX 0,3, a CAC-40 0,4, az FTSE 100 0,4 százalékkal előző napi zárása alatt áll.

A bankszektor az előző napok emelkedése után alacsonyabb fokozatba kapcsolt, a Deutsche Bank 1,3, a Credit Agricole 1,2 százalékkal csütörtöki záró ára alatt forgott - ebben szerepet játszott a Fed bejelentése, mely szerint kiterjesztik a nulla közeli alapkamat tartásának időszakát.

A UBS, a BNP Paribas, a Banco Santander és a HSBC is 0,7 és 1,1 százalék közötti árfolyam-csökkenést mutatott.

A piac most azt árazza be, hogy nem látszik lehetősége a közeljövőben alacsonyabb kamatszintek kialakulásának, illetve kétségeket ébreszt a Görögországnak nyújtott német segítség is - mondta Bernard McAlinden, az NCB Stockbrokers munkatársa.

Az Adidas ezzel szemben 1,3 százalékos emelkedést mutat, az amerikai rivális Nike vártnál jobb eredményjelentését követően.

A délután folyamán az amerikai munkanélküliségi adatok is befolyásolhatják a piacokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK