Enyhe mínuszokkal zárt Ázsia

Japánban a jen gyengítésére tett lépések sem voltak elegendők ahhoz, hogy a zöld tartományba rántsák a tőzsdeindexeket, Kínában pedig a bankpapírok vezették a csökkenést.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 09:30
Fotó:

Enyhe mínuszokkal zárták a napot a fontosabb ázsiai tőzsdeindexek: a tokiói Nikkei minimális, 0,1, a Hang Seng 0,3, a sanghaji tőzsdeindex viszont komolyabb, 1,9 százalékos esést szenvedett el. Japánban a jen gyengítésére tett lépések segítették az exportőr vállalatok papírjait - például a Toyota részvényei 1,7 százalékkal erősödtek -, de ez nem volt elegendő a Nikkei szárnyalásához.

Sok még a bizonytalanság: kérdéses, hogy ezek, illetve a jövőben tervezett lépések mennyire bizonyulnak sikeresnek, illetve a legtöbb befektető még kivár addig, amíg nem tisztázódik, hogy a kormány miként tervezi az árfolyam kordában tartását - indokolta egy szakértő.

Hongkongban a bankpapírok húzták le az indexet: a China Construction Bank papírjai 1,5, a Industrial & Commercial Bank of China részvényei pedig 1,2 százalékkal gyengültek. Az esés oka, hogy a kínai pénzpiaci felügyelet arra kényszerítheti a pénzintézeteket, hogy 15 százalékra emeljék fel a tőkemegfelelési mutatójukat 2012 végére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK