Enyhe pluszok röpködtek Európában

Alacsony forgalomban enyhén emelkedtek a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek kedden.
NAPI, 2011. december 27. kedd, 18:15
Fotó: Napi.hu

Míg Londonban piaci szünnap miatt nem nyitott ki a börze, addig Frankfurtban 0,2, Párizsban pedig alig érzékelhető erősödéssel zártak a piacok.

A nap legkomolyabb izgalmait ezúttal az olasz bankszektor esése szolgáltatta. Különösen gyengén teljesített az Intesa Sanpaolo és az UniCredit; az ország államkötvényeinek hozama jelentősen emelkedett az újra fölerősödő likviditási aggályok hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK