A legrövidebb, három hónapos mutató újabb hét bázisponttal esett, a hat és tizenkét hónapos lényegében nem változott, a hosszabbaknál 5-7 bázispont volt az emelkedés. Visszapattanni egyébként van honnét, hiszen az állampapírhozamok március óta tartó szakadatlan esése újabb és újabb éves, sőt sok éves rekordokat hoz. A rövid távú referenciaátlagok már erősen megközelítették az évi hat százalékot is, a hosszabbak pedig évi hét százalék körül szóródnak.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!