Bár az OTP részvények esetében tapasztalhattak szerdán egy kis korrekciót a befektetők, a BUX értéke - szemben a legnagyobb súllyal rendelkező részvény ármozgásával - 0,14 százalékkal emelkedett és elérte a 19220 pontot. A banrészvényekkel az előző naphoz képest 1,66 százalékkal alacsonyabban kereskedtek a nap végén. A papírok ára a nyitásban egyébként majdnem elértée az előző napi 4220 forintos záróárfolyamot, majd kisebb hullámvasutazás után állapodott meg azon a  4150 forintos árfolyamon, mely 200 forinttal, azaz 5 százalékkal még mindig magasabb, mint a múlt heti 3900 forintos mélypont.

Meglepő módon a 9,2 milliárd forintos forgalomnak most nem olyan nagy hányadát tette ki az OTP-vel való kereskedés, mint azt az utóbbi időben megszokhattuk. Mindössze 5,6 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a bankpapírok. Sokkal szembetűnőbb volt viszont, hogy több mint 1 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a Mol és Richter részvényei, méghozzá 1,15 és 0,44 százalékos árfolyam emelkedést produkálva. A Mol záróára 18990 forint volt, de napközben még 19000 felett is voltak kötések, a forgalom elérte majdnem a 1,5 milliárd forintot. Hasonlóképp a Richter sem panaszkodhatott. Igaz napközben alacsonyabb áron kereskedtek a részvénnyel, mint kedden, azonban a napközepén fordult a kocka. A zárásban 40780 forintot adtak a részvényekért. Ráadásul a korábban megszokott 200-250 millió forint helyett a forgalom szerdán meghaladta az 1,1 milliárd forintot.

A Magyar Telekom részvényei pedig kimondottan megtáltosodtak. Oly annyira keresettek voltak, hogy a nyitásban 400 forintért kínált papírok - egy kisebb korrekció után napközben ugyanis egy kis ideig érintették a tegnapi 398 forintos záróárat, sőt 1 forinttal alacsonyabb árfolyamon is voltak kötések - el kezdtek töretlenül felfelé menetelni. A zárásban már 405 forinton jöttek létre az üzletek, a korábban megszokott maximum fél milliárd forintos forgalom helyett pedig közel 900 millió forint értékben kereskedtek a részvényekkel.

Az Egis egyelőre továbbra is gyengélkedik. A csökkenés 0,68 százalékos volt, a záróár pedig 17580 forint lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!