Enyhén gyengült a forint

Kissé gyengült a forint kedden a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon, korrigálva az előző hetek erősödését.
MTI-Eco, 2016. augusztus 31. szerda, 07:49
Fotó: Napi.hu

Az euró árfolyama kedden visszatért a 309 forint körüli szintekre, a nap második felében 309,60 fölött forgott, este hét óra előtt öt perccel 309,79 forinton állt. Egy amerikai dollár 277,90 forintot ért a reggeli 276,50 forint után. A svájci frank este 282,54 forinton forgott. Reggel 282,00 forint alatt volt az árfolyam.

A forint elsősorban az Európai Központi Bank és az angol jegybank laza monetáris politikájából húz hasznot, miután megnőtt a befektetői érdeklődés a kockázatosabb eszközök iránt - idézte a Dow Jones hírügynökség kedden az Equilor befektetési szolgáltató elemzését.

Az árfolyamnak jót tett az is, hogy júniusban rekordmagas többlettel zárt a külkereskedelmi mérleg. Az Equilornál úgy tapasztalják, a befektetők árgus szemekkel figyelik az S&P hitelminősítő szeptember 16-án esedékes, Magyarország adósbesorolásáról szóló döntését és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szeptember 20-i inflációs előrejelzését.

Az egészen tisztességes gazdasági növekedés és a politikai kockázatok csökkenésének az érzete miatt további forinterősödés várható, ezt és a fogyasztói árak további csökkenését figyelembe véve a piaci várakozás szerint az MNB-nek újabb kamatcsökkentést kellene végrehajtania vagy a monetáris lazítás valamilyen más formájához kellene nyúlnia - idézte a Dow Jones üzleti hírügynökség hétfőn az SEB svéd pénzügyi csoport elemzését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK