Enyhén javult Ázsia

A ázsiai értékpapírok enyhén, ám ahhoz elegendő mértékben emelkedtek, hogy az eddigi éves veszteség pozitívba forduljon.
NAPI, 2010. március 3. szerda, 08:35
Fotó:

Az MSCI Asia Pacific 0,5 százalékot emelkedett, amivel az eddigi 2010-es mérlege 0,2 százalékos plusszra javult. Az emelkedés oka elsősorban a nyersanyagtermelők papírjainak drágulása, illetve görög helyzet miatti optimizmus.

A jelentősebb tőzsdeindexek közül a Hang Seng 0,22, míg a Shanghai Composite 0,63 százalékot emelkedett, a japán Nikkei 225 0,31 százalékkal áll jobban, az ausztrál ASX 0,7 százalékos, a koreai Kospi pedig 0,45 százalékos pluszt mutatott.

A von 0,5 százalékkal erősödött a dollárral szemben. Az euró a tegnapi amerikai 1,3615 után 1,3638 dollárra erősödött.

Hiroshi Morikawa, a tokiói MU Investments Co. elemzője szerint a görög válság volt a korábbi aggoldalmak fő forrása, ha viszont a befektetők elvárásainak megfelelően alakulnak a görög kormány takarékossági intézkedései, akkor fellendülés várható a piacokon, ám ez fordítva is igaz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK