Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A meghirdetett mennyiségnél 5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 45 milliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket az ÁKK a csütörtöki aukcióján. A két rövidebb lejárati idejű csomagból 15-15 milliárd forint értékben vitt piacra a kötvénykezelő, a 10 éves papírokból 10 milliárd forintnyit adott el.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 35,20 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK 15 milliárd forintot fogadott el az előző aukción kialakultnál 10 bázisponttal magasabb, 0,85 százalékos átlaghozamon. Ugyanez ez a referenciahozam alakult ki a másod piacon is még szerdán.

Az elsődleges kereskedők 48,02 milliárd forint ajánlatából 15 milliárd forintot fogadtak el az 5 éves papírokra. Ez az előző aukción kialakultnál 4 bázisponttal magasabb, 1,79 százalékos átlaghozamon. A másodpiaci hozamszint 1,83 százalékon állt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 28,87 milliárd forintból, megemelt értékesítéssel, 15 milliárd forintot fogadtak el. Az aukciós átlaghozam 3,10 százalék volt, 1 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, 0,02 ponttal a másodpiaci ár alatt volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!