Hétfő reggel nagyot tudott erősödni a forint, főleg a görög választások eredménye miatt, de az is segítette a hazai valutát, hogy a G20-ak találkozóját is egyfajta optimizmus előzi meg, hiszen jelenleg olyan híreket hallani, miszerint a válság elmélyülése esetén összehangolt lépéssorozattal reagálnának - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője.

A délelőtt azonban már gyengült a forint, így reggeli 290-es szintről 10 órára már 293-as euró szintre esett. Ez Karsai szerint egyrészt egy természetes korrekció, másrészt pedig a spanyol kötvényhozamokra is reagálhatott a forint, mivel azok változatlanul hét százalékos hozam felett maradtak, "márpedig a 7 százalék mindig egy kritikus pont".

További forinterősödés akkor várható a devizakereskedő szerint, ha valóban eredményes lesz a G20-ak tanácskozása, illetve ha eldől, hogy mikor kezdhetünk tárgyalásokat az IMF-el. A forint árfolyamát azonban az amerikai jegybankként működő FED szerdai kamatdöntése is befolyásolhatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!