Erősödéssel zártak az ázsiai tőzsdék, miután az Egyesült Arab Emirátusa ígéretet tett a bankok támogatására, enyhítve a Dubai World lehetséges csődje nyomán kialakult aggodalmakat.

A japán Nikkie index 2,9 százalékos pluszban volt záráskor, a kínai Shanghai Composite pedig 2,6 százalékkal haladta meg az előző napi záróértéket. A hongkongi Hang Seng 3,4 százalékkal, míg az ausztrál S&P 2,8 százalékkal tudott emelkedni. A dél-koreai Kospi index pedig 2 százalékkal zárkózott fel a zöld sávba.

Kínában az segített, hogy a kormány közölte: folytatja a proaktív fiskális politikát és "józanul" lazít a monetáris helyzeten. Tokióban a Sony és a Nissan Motor papírjai 2 százalékkal erősödtek, mivel a jen gyengült a dollárral szemben a több mint egy éves csúcs elérése után.

A National Australia Bank és a Commonwealth Bank of Australia részvényei több mint 4 százalékot emelkedtek, miután közölték, hogy nem várnak anyagi veszteségeket Dubai miatt. A HSBC Holding papírjai, miután a vállalat bejelentette, hogy több betéttel rendelkezik, mint amennyi hitelt kihelyezett Dubaiban, 3,9 százalékos pluszban volt Hong Kongban. A Suning Appliance, Kína legnagyobb háztartási készülék gyártója 6,6 százalékot erősödött, miután a kormány közölte, hogy folytatja a gazdaságösztönző programokat jövőre.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!