Ma egész nap gyengült a forint, és a szakértők szerint hamarosan megnyílhat az út az újabb történelmi mélypont irányába. Szerdán 364,5 forinton indult reggel az euró ára, de délben már 365,8 fölött volt a jegyzés. 

"A 30 napos mozgóátlagról felfelé indult az euró-forint árfolyama, most a 366,50-367,00 között húzódó ellenállási tartományra érdemes figyelni, ahol eldőlhet a további irány. Ha ott megakad az emelkedés, kirajzolódhat egy fej és vállak alakzat, 361-362 közötti nyakvonallal" - írja az Equilor elemzésében. 

A 367-es szint áttörése esetén viszont ismét a 370-372-es szinteket célozhatja meg a jegyzés. A holnap reggel érkező inflációs adat nagyobb mozgásokat indíthat el, ez esetben a magas infláció akár forinterősödést is hozhat, mivel emelkedne az esélye az e hét csütörtöki, és a jövő hét keddi kamatemeléseknek - teszi hozzá a brókercég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!