A múlt heti moszkvai tárgyalásokon, melynek fő témája a paksi atomerőmű bővítése volt, egy másik lényeges téma is szóba került, a Mol INA-tulajdonrésze. A lap mai számában azt írja, a témát nem az oroszok hozták elő, a magyar delegáció puhatolózott szándékuk felől. Az oroszok viszont egyértelművé tették, hogy érdekli őket a Mol részesedése a horvát vállalatban.

A hír már korábban is felröppent, a horvát Poslovni Dnevnik decemberben írta, hogy Orbán Viktor és a Gazprom-vezér, Alekszej Miller találkozóján is szóba került a Mol tulajdonában lévő INA-részesedés sorsa, az orosz vállalat érdeklődik a 49 százalékos pakett íránt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!