A vezető pesti index végül 0,3 százalékos eséssel, 19 373 pontos napi maximumától jócskán elmaradva, 19 227 ponton fejezte be a csütörtököt, miközben a forgalom rendkívül alacsony, alig hatmilliárd forintos volt. A blue chipek közül az OTP és a Mol teljesített jobban.

A bankpapír tizedszázalékos eséssel 3996 forinton zárt, pedig reggel még egészen komoly mínuszban nyitott, majd többször járt négyezer forint felett is; feltűnő volt, hogy az általában likvidebb OTP ezúttal mennyire hidegen hagyta a befektetőket, hiszen ± hárommilliárd forintnál is kevesebb értékben cseréltek gazdát a bankrészvények. Az olajvállalat részvénye fél százalékos drágulással 18 800 forinton fejezte be a napot, a pesti nagypapírok közül egyedüli emelkedőként - igaz, járt 18 945 forintos árfolyamon is. A Magyar Telekom volt viszont a nap nagy vesztese, közel két százalékos esés után 580 forinton zárt. A gyógysztergyártók pedig egymást követve hullottak lefelé, a Richter 0,8 százalékot, az Egis pedig 0,6 százalékot vesztett az értékéből; előbbi 38 600 forintra, utóbbi 16 100 forintra esett.

A napokban gyorsjelentő Appeninn 3,7 százalékos emelkedésre volt képes, így csak az illikvidebb kispapírok tudták megelőzni. Nem folytatódott viszont a szerdai "hatalmas" Rába-rally, a gépgyártó kurzusa a 3 forintos emelkedés után is jóval az állam által ajánlott szint alatt tartózkodik. Némi feltűnést kelthet még a pesti tőzsdén az 5, illetve közel 3 százalékot zuhanó Synergon és az E-Star, valamint az értékéből 2,7 százalékot vesztő Pannergy.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!