A Napi Gazdaság cikke.

A lassú emelkedés megtorpant, esésbe fordultak a papírok. A határokon túl is körülnézve szembetűnő fordulat látható a dollár piacán, a zöldhasú erőteljes gyengülésbe kezdett, illetve az olaj piacán is irányt váltott a trend, mely a következő hetekben a BÉT-re is hatással lehet.

A BUX grafikonja nem mutat sok érdekességet, ha az elmúlt hetek mozgását vizsgáljuk. Indexünk 11 900-13 000 pont között oldalazott. A befektetők a múlt hét péntekig táplálhattak reményeket az emelkedésre, azonban mivel aznap pesszimista arcát mutatta a piac, ez a lehetőség szertefoszlott. A napokban tovább folytatódott a csökkenés, elesett a 11 900 pontos szint, így nagy a valószínűsége a további lejtmenetnek. Támasz 10 750 pontnál van, melyet a piac gyorsan elérhet. A kedvezőtlen hangulat miatt vételi pozíciókat nyitni egyelőre nem ajánlott.


A Mol széles sávban mozog, 8500-10 500 forint között. Hosszabb ideig ostromolta az ellenállást jelentő sávtetőt, és egy ideig úgy tűnt, folytatódhat az emelkedés. A múlt héten azonban alábbhagyott a lelkesedés, és lefelé indult az árfolyam. Valószínűbb a további esés, 8500 forintig a grafikon nem jelez más támaszt.

Az OTP esetében 3300-3400 forint között található erős ellenállás. A múlt héten több napon keresztül ostromolta ezt a szintet, minekutána az eladók erősen háttérbe szorították a vételi oldalt s az árfolyam esni kezdett. Így 2300-ig nincs megálló, ezt a támaszt könnyen elérheti, tehát ennél a papírnál sem most van a vételek ideje.

Több napig 560-590 forint közé szorult az MTelekom, végül a csökkenő irányt választotta, a múlt héten letörte a támaszt. A távközlési cég papírjai esetében is nagyobb a valószínűsége a további csökkenésnek, a következő szint 515 forintnál húzódik. Továbbra is csökkenő trend jellemző az Egisre. A 10 000 forintos támasz már több alkalommal megállította a papírokat az elmúlt hónapokban. A jelenlegi kedvezőtlen hangulatban gyorsan törhet a szint, ebben az esetben a 8800 forintos mélypontot is gyorsan elérheti.

Rácz Balázs
Solar Capital Markets Zrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!