A Citigroup stratégája a korábbi alulsúlyozottról felülsúlyozottra változtatta az orosz részvénypiacra vonatkozó ajánlását. A médiának hétfőn eljuttatott elemzés szerint a moszkvai tőzsde teljesítménye a feltörekvő piaci átlagnál rosszabb volt, ám az olaj árfolyamának ez idő alatt bekövetkezett emelkedése, valamint a részvények feltörekvő piaci átlaghoz mért kedvező árazása jó lehetőséget kínál a befektetőknek.

A Citigroup egyúttal a lengyel és a török részvénypiacokra vonatkozó ajánlását is felülsúlyozottra változtatta, arra hivatkozva, hogy e tőzsdék teljesítménye is alulmúlta a feltörekvő régió egészének átlagát, és - szemben a térség többi parkettjével - csak minimális emelkedést jelez év eleje óta.

A Citi egyúttal felülsúlyozottról alulsúlyozottra módosította az izraeli részvénypiacra vonatkozó ajánlását is - írta a MarketWatch.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!