Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Bank Sal. Oppenheim negyedik alkalommal rendezte meg az Európai Egészségügyi Befektetők Konferenciáját, amelyen 29 céget mutattak be a gyógyszer-, orvosi műszer-, biotech-, illetve kórházmenedzsment-szektorból. A konferencia megállapításai szerint a ciklikus szektorokban tapasztalható rally előbb-utóbb kifullad és a második félévben a befektetői figyelem a defenzívek felé fordul.

A szektort most még nyomás alatt tartja az Egyesült Államok egészségügyi reformjáról folytatott élénk vita, de a negyedik negyedévben a konkrétumok megismerésével párhuzamosan az ezzel kapcsolatos befektetői félelem is megszűnhet.

A gyógyszergyártóktól számos új termék fejlesztésével kapcsolatban várható bejelentés a közeljövőben, és fontos stratégiai lépésekre is számítani lehet, amelyekkel sikerülhet ellensúlyozni a lejáró szabadalmi védettségekből fakadó negatívumokat.

A Bank Sal. Oppenheim az olyan gyógyszercégek részvényeit preferálja, amelyek ígéretes termékszerkezettel rendelkeznek és alacsony a kitettségük az olyan általános iparági kockázatoknak, mint a szabályozói környezet vagy a generikus helyettesítés. Ilyenek a Roche és a Bayer, míg a Sanofi-Aventis azért került föl a befektetésre ajánlottak listájára, mert ugyan kitettsége az említett kockázatoknak nem elhanyagolható, de erős mérlege és jelentős alulértékeltsége ezt ellensúlyozza.

A biotechnológiai szektorban komoly kockázatot jelent a finanszírozási források elapadása. A Bank Sal. Oppenheim a jelenlegi helyzetben a biztonságot részesíti előnyben és az olyan cégeket preferálja, amelyek pozitív cash-flow-val rendelkeznek. Ezen fő szempont mellett a termékminőség, az értékeltség és a várható híráramlás alapján a Qiagen és az Intercell bizonyulhat a legjobb befektetésnek.

Az orvosi eszközöket gyártó szektor különösen a fejlődő piacokon növekedhet. A Bank Sal.Oppenheim szerint tartózkodni kell a nagy és drága eszközök gyártóitól, mert ezek finanszírozására a kórházaknak nem lesznek forrásaik.

A társaság a Fresenius Medical Care és anyavállalata, a Fresenius SE részvényeivel kapcsolatban úgy látja, hogy jelenleg az amerikai egészségügyi reformtól és a magas eladósodottságtól való félelem miatt büntetik a befektetők, miközben jó növekedési kilátásai miatt a mostani alulértékeltséget érdemes lehet vásárlásra kihasználni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!