Bár a dollár forinttal szembeni árfolyama jelentősen gyengült az elmúlt hetekben, a 250 forintos június eleji csúcshoz képest most 17 forinttal áll alacsonyabban az árfolyam, igazi jelzés egyelőre nem érkezett arra vonatkozóan, hogy meg kellene szabadulnunk dollárkészleteinktől.

USD/HUF heti
Kép: Forrás: Markers


A dollár/forint hetes grafikonján jól látszik az a 2008 tavasza óta élő emelkedő trend a dollár grafikonján. 2009 tavasza óta a két deviza egymással szembeni árfolyama egy rendkívül széles sávon belül ingadozik egymással szemben, a sáv alját a 178-182 forintos zóna, tetejét a 245-250 forintos zóna alkotja (egy híres kereskedő mondása szerint a technikai szinteket sokszor inkább zsírkrétával, semmint hegyes ceruzával húzzák).

Rövidebb távon a kurzus - szintén a hetes grafikonon - egy nagyon emelkedő háromszög alakzatra emlékeztető formációt kezd kiépíteni, ahogy a 250 forintos ellenállási zónát egyre közelebbről támadja. Ha áttörne, akkor elsődleges célként a 280 forintos szintet, majd a sávozás nagyságából számolva a 300 forint feletti szinteket vehetné célba az árfolyam. Erre azonban még nem került sor.

USD/HUF napi
Kép: A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.


Pozitív fejleményt akkor lehetne igazán felfedezni a grafikonon, ha az árfolyam a 208-213 forint közötti támaszt áttörné, ekkor további erőteljes dollárgyengülésre lehetne számítani. Ez nem csak alacsonyabb mélypont megjelenését jelentené a grafikonon, de validálna egy dúplacsúcs alakzatot is, amely e szint, valamint a 250-es ellenállás között alakult ki, s céláraként a hetes grafikonon kialakult sáv alja adódna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!