Érdemes még dollárt venni?

Hiába távolodott el a dollár forinttal szembeni árfolyama a június elején elért 250 forint körüli szintkeről, igazi trendfordító jelzés még nem érkezett az árfolyamban. Sőt, ha ismét odáig emelkedne az árfolyam, akkor régen nem látott magasságok felé is megnylíhatna az út.
NAPI, 2012. július 18. szerda, 12:25
Fotó: Napi.hu

Bár a dollár forinttal szembeni árfolyama jelentősen gyengült az elmúlt hetekben, a 250 forintos június eleji csúcshoz képest most 17 forinttal áll alacsonyabban az árfolyam, igazi jelzés egyelőre nem érkezett arra vonatkozóan, hogy meg kellene szabadulnunk dollárkészleteinktől.

USD/HUF heti
Forrás: Markers


A dollár/forint hetes grafikonján jól látszik az a 2008 tavasza óta élő emelkedő trend a dollár grafikonján. 2009 tavasza óta a két deviza egymással szembeni árfolyama egy rendkívül széles sávon belül ingadozik egymással szemben, a sáv alját a 178-182 forintos zóna, tetejét a 245-250 forintos zóna alkotja (egy híres kereskedő mondása szerint a technikai szinteket sokszor inkább zsírkrétával, semmint hegyes ceruzával húzzák).

Rövidebb távon a kurzus - szintén a hetes grafikonon - egy nagyon emelkedő háromszög alakzatra emlékeztető formációt kezd kiépíteni, ahogy a 250 forintos ellenállási zónát egyre közelebbről támadja. Ha áttörne, akkor elsődleges célként a 280 forintos szintet, majd a sávozás nagyságából számolva a 300 forint feletti szinteket vehetné célba az árfolyam. Erre azonban még nem került sor.

USD/HUF napi

A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.


Pozitív fejleményt akkor lehetne igazán felfedezni a grafikonon, ha az árfolyam a 208-213 forint közötti támaszt áttörné, ekkor további erőteljes dollárgyengülésre lehetne számítani. Ez nem csak alacsonyabb mélypont megjelenését jelentené a grafikonon, de validálna egy dúplacsúcs alakzatot is, amely e szint, valamint a 250-es ellenállás között alakult ki, s céláraként a hetes grafikonon kialakult sáv alja adódna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK