Érdemes volt leigazolni a gurut

Meghozta a gyümölcsét a Janus Capitalnek a kötvényguru átcsábítása: novemberben már 1,2 milliárd dollárnyi tőke volt Bill Gross új alapjában. Csak múlt hónapban 770 millió dollárnyi tőke érkezett a kötvényalapba, ráadásul Soros György is arról nyilatkozott, hogy jelentős összeggel szállna be a Janushoz - írja a The Wall Street Journal.
portfolio.hu, 2014. december 9. kedd, 11:09
Fotó: Reuters

Az elemzők szerint a nagy tőkebeáramlásához Gross jó befektetési döntései is hozzájárultak, ezeken belül is kiemelték a Kínához és Mexikóhoz kapcsolódó jó megtérülést mutató származtatott pozíciók felvételét. A guru által kezelt Janus Global kötvényalap novemberben 0,36 százalékos hozamot pordukált, és ezzel a teljesítménnyel a Morningstar adatai szerint a hasonló kötvényalapok 82 százalékát sikerült maga mögé utasítania.

Gross még szeptember végén vette át az alap portfólió-menedzseri feladatait a Pimcótól való távozását követően. Csak novemberben 770 millió dollárnyi tőke érkezett az alapba, ami jóval magasabb az októberi 364 millió dolláros tőkebeáramláshoz képest. Még Soros György is besegített Bill Gross alapjának felfutásában, miután múlt hónapban arról nyilatkozott, hogy vagyonkezelője 500 millió dollárt visz át a Janushoz.

A kötvényguru alapjába vándorló tőke még így is csak töredéke annak, ami a Pimco alapjaiból áramlott ki az elmúlt időszakban. A Morningstar adatai szerint Gross új alapjának teljesítménye hasonlóan alakult novemberben az általa a Pimcónál korábban menedzselt kötvényalapéval, amely szintén 0,36 százalékos hozamot produkált a múlt hónapban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK