A készpénzállományának köszönhetően tudott egy kicsit a KBC várakozásainál jobb eredményt elérni az ANY Biztonsági Nyomda - közölte a KBC a cég gyorsjelentését követően. A működési eredmény azonban teljes mértékben csalódás: az EBITDA 2010 év eleje óta nem látott alacsony szinten volt a negyedik negyedévben, míg a 6,7 százalékos EBITDA marzs rekord alacsony szintet jelentett. Az elemző várakozásokat 6 százalékkal meghaladta a nettó eredmény, de ez annak tudható be, hogy a negyedik negyedévben nem mutatott ki adófizetést a cég, illetve a pénzügyi eredmény négy éve nem látott magaslatokban van a rekord pénzállomány és az alacsony hitelállomány miatt. Az egy részvényre jutó eredmény az előző évben 38 forintos szintre esett vissza a 2011-es 43 forinthoz képest.
A rekord magas 104 forintos részvényenkénti nettó pénzállomány sorsa kérdéses azonban. A KBC véleménye szerint ugyanis rendkívüli osztalék kifizetésével, vagy részvény visszavásárlásokkal részvényesi értéket tudna teremteni a társaság, mivel egyelőre nincs akvizíciós célpont és extra beruházásokra sem számítanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!