Eredménytelen lett a Duna House-jegyzés

A jegyzési időszak alatt - a felfüggesztés következtében - az eredményes jegyzésnek számító 180 ezer részvénynél kevesebbet jegyeztek le a befektetők, ezért a részvény értékesítési eljárás eredménytelen lett - közölte a Duna House Holding Nyrt. pénteken a BÉT honlapján.
MTI-Eco, 2015. november 20. péntek, 19:49
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően a részvényjegyzésben részt vevő befektetők által tett részvényjegyzési nyilatkozatok hatályukat vesztik. A jegyezni kívánt részvények ellenértékének visszafizetése pénteken megkezdődött és legkésőbb november 27-ig be is fejeződik - áll a közleményben.

A részvényértékesítés időszaka alatt olyan törvényjavaslat került az Országgyűlés elé, amely a kibocsátó egyik üzleti szegmensének - a hitelközvetítésnek - a teljesítményét befolyásolhatja. Ezért a Duna House és az értékesítő Medasev Holding Kft. a kibocsátási tájékoztató kiegészítését és a jegyzés felfüggesztését látta szükségesnek.

Az MNB - mint felügyeleti hatóság - ezért november 13-án elrendelte az értékesítés felfüggesztését. Mivel a törvénymódosítást a parlament péntekig nem fogadta el, a Duna House nem tudta úgy kiegészíteni a kibocsátási tájékoztatót, hogy az megfelelő információval látta volna el a befektetőket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK