A nap elején még egyértelműnek látszó romló hangulatban az eladások domináltak a piacon, az esést pedig az OTP vezette, amely 5870 forintig hullott vissza délelőtt. Miután azonban az amerikai részvénypiacok a magyar tőzsde zárásig csak pillanatokra voltak mínuszban, ismét beindultak a vételek, vagy a sortzárások, és ennek hatására a bankrészvény 6030 forinton 0,3 százalékos pluszban fejezte be a napot. A vezető részvényindex is hasonló pályát járt be kedden. A BUX napközben még 22 000 pont alatt is megfordult, a nap végi emelkedésnek betudhatóan azonban a BÉT indexe 0,2 százalékos többlettel 22 397,30 ponton zárt. A decemberi lejárat csupán 0,1 százalékkal drágult, ez azonban azt jelentette, hogy a két index közötti különbség nem változott jelentősen. A vezető papírok között a Mol vitte a prímet. Az olajrészvény 0,8 százalékkal 18 900 forintra drágult, amiben lehet, hogy szerepet játszott az, hogy néhányan már tudták bejelentés lesz a tőzsde zárása után. A Magyar Telekom 0,3 százalékkal kúszott feljebb, ami 719 forintos záró árat jelentett. Így az osztalékpapír is egyre közelebb kúszik a kitörési szintjéhez, amit az is támogathat, hogy egyre közeledik az április végi határidő. A Richter viszont 1,0 százalékkal 41 500 forintra esett vissza. Ez azonban nem jelent drámát az előző nap jól teljesítő papír esetében. Tovább drágult viszont az Egis, amely 1,5 százalékkal 20 400 forintra emelkedett. A kisebb részvények közül az egyik nagy vesztes az AAA Autó lett, ami valamivel több mint 7 százalékkal csúszott le 135 forintra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!