Erődösött Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 142,76 pontos, 0,38 százalékos emelkedéssel, 37 878,86 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 6,3 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. szeptember 6. szerda, 19:04
Fotó: Napi.hu

A Mol 50 forinttal, 0,21 százalékkal 23 625 forintra erősödött, 832,3 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 75 forinttal, 0,72 százalékkal 10 450 forintra nőtt, forgalmuk 3,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,41 százalékkal 486 forintra emelkedett, forgalma 145,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 4 forinttal, 0,06 százalékkal 6594 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

A magyar piac követte a nyugat-európai tőzsdék mozgását. Kora délután erőteljesebb emelkedés indult, ami jó hatással volt a hazai részvények árfolyamára is, a vezető magyar papírok pluszban tudtak zárni - mondta Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője az M1-en.

A felívelő nemzetközi trendnek nincs konkrét oka, nem érkezett a piacokat közvetlenül befolyásoló hír, bejelentés. Inkább a globális politikai feszültségek enyhülése miatt javult a piaci hangulat. A befektetők elkezdtek felkészülni az Európai Központi Bank (EKB) csütörtök délutáni kamatdöntésére, ahol jöhetnek olyan üzenetek, amelyek tartósan alacsonyabb kamatkörnyezetet eredményeznek, amit szeretnek a részvény- és a kötvénypiaci befektetők is - mondta Kuti Ákos.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK