Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az enyhülés jeleit nem mutató adósságválság, és ez erősödő inflációs kockázatok ellenére tovább nőtt a gazdasági szereplők optimizmusa Németországban. A müncheni székhelyű Ifo intézet gazdasági hangulat indexének értéke 110,3 pontról 111,2 pontra emelkedett februárban, ami meglepte az elemzőket, hiszen 110 pont körüli értéket vártak.

A Stoxx 600 szélesebb piacokat lefedő indexe nem mutat érdemi elmozdulást. A múlt héten gyengélkedő autószektor mellett az ipar is jól teljesít ellentétben a vegyiparral és a banki szektor részvényeivel, melyek az ír bankok felől érkező rossz hírek miatt alultelejsítenek. Bár kissé mérséklődött csütörtökről péntekre, de továbbra is szokatlanul magas az Európai Központi Banktól büntetőkamat mellett igénybe vett egynapos hitelállomány - derült ki a ma délelőtt közzétett adatokból. Egy hétvégi hírügynökségi értesülés szerint - a korábbi értelmezésekkel ellentétben - mégsem adatelütési hiba, vagy feledékenység áll a sokakat foglalkoztató téma hátterében, hanem ír bankok szorulhattak a végszükség esetén igénybe vehető likviditásra.

A Merck igen kedvező negyedik negyedéves számait követő, majd 4 százalékos rally segíti a német index emelkedését. A gyógyszergyártó 1,25 euró osztalékról határozott a 2009-es 1 eurót követően. A DAX30 0,1 százalékkal került feljebb a délelőtt során.

A UBS a múlt héten megjelent gyenge negyedéves számokat követően vételről semlegesre csökkentette a TomTom részvényeinek ajánlását. Ennek következtében az amszterdami parketten 2,6 százalékkal kerültek lejjebb a navigációs eszközöket gyártó vállalat részvényei.

A dán Carlsberg 3 százalékot csökkent miután 21 százalékkal csökkent a dán sörfőző profitja a negyedik negyedévben a megelőző év hasonló időszakához képest. A visszaesés az orosz piac gyenge teljesítményének tudható be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!