Az új szerződés az ország egyik legnagyobb iparvállalata, a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. energiaellátását részlegesen biztosítja, így megerősíti az Alteo vezető szerepét az úgynevezett B2B (business to business - vállalatok közötti) energiaszolgáltatási üzletágban.

Az újonnan aláírt szerződés értelmében az Alteo 2036. december 31-ig fogja végezni a BC Power tulajdonában álló erőmű üzemeltetését és karbantartását - áll a tájékoztatásban, amiről az MTI adott hírt.

Az Alteo hazai tulajdonban lévő energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat. Üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és a földgáz-energiahordozókon alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint a vállalatok számára történő, személyre szabott energetikai szolgáltatásokra, fejlesztésekre.

Az Alteo cégcsoport 37,9 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az idei első fél évben, 92 százalékkal többet a tavalyi azonos időszakhoz képest, adózott eredménye 186 százalékkal, 8 milliárd forintra nőtt ugyanebben az időszakban.

A társaság részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 3200 forint, a legalacsonyabb 1425 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!