Tovább gyengült az amerikai fizetőeszköz az euróhoz viszonyítva, ráadásul délután a mínuszos kezdés után emelkedésbe váltó tengerentúli részvényindexek is segítettek - vázolta a forint pénteki erősödésének hátterét Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: az uniós deviza dollárjegyzése az 1,26-os szinteket ostromolta, az euró forintkurzusa 278,20, zlotyárfolyama pedig 4,1150-ig süllyedt. Háromnegyed öt tájban az euró 1,2555 dolláron illetve 279 forinton állt, a svájci frank egysége 193,70, az amerikai devizáé 222,20 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!