A reggeli mérsékelt emelkedés után erőre kaptak a tőzsdék Európában, illetve délután a tengerentúlon is, és mindenhol szép plusszal zártak az indexek. A magyar tőzsde is mintegy fél százalékos pluszt produkált a nap végére - mondta Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1-en.

Az igazgató kiemelte, hogy szerdán kereskedtek először a MiFID II. néven ismert európai uniós direktíva alapján a pénzügyi piacok. Az árfolyamra nem hatott negatívan az új szabályozás, a forgalomra azonban igen, a piaci aktivitás 20-30 százalékkal mérséklődött. Pleschinger Gyula ezt azzal magyarázta, hogy az új szabályozás mind a befektetési tanácsadással, mind a tranzakciók végrehajtásával kapcsolatban jóval nagyobb óvatosságra kötelezi a pénzügyi szolgáltatókat. Ez a magyar piacon is így volt - tette hozzá.

A Mol 18 forinttal, 0,59 százalékkal 3046 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,37 százalékkal 10 840 forintra nőtt, forgalmuk 2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal 460 forintra emelkedett, forgalma 318,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,52 százalékkal 6705 forintra nőtt, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4291,93 ponton zárt szerdán, ez 25,44 pontos, 0,59 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!