Erőre kapott a forint

Vegyes napja volt a forintnak: az euróval és a svájci frankkal szemben kissé erősödött, míg a dollárral szemben kissé gyengült a magyar fizetőeszköz.
Napi.hu, 2016. november 18. péntek, 18:59
Fotó: Reuters

A kora délelőtti gyengülés után még a délelőtti órákban erőre kapott a magyar pénz az euróval szemben, így estére egészen 308,63 forintig erősödött. A svájci frankkal szemben napközben 288,29 és 290 forint közötti sávban mozgott a forint, estére 288,55 forintnál járt a devizapár jegyzése, ami 0,3 százalékos erősödést jelent a csütörtök késő délutáni szinthez képest. A dollárral szemben 290,48 és 293,24 forintos sávot járt be a magyar pénz, estére a zöldhasú egységéért 291,81 forintot kellett adni a bankközi devizapiacon, ami 0,1 százalékkal magasabb az előz napi szinthez képest.

Az euróval szemben erősödött a dollár, péntek estére 0,4 százalékot, így a devizapár kurzusa ekkor 1,0586 dolláros euróárfolyamnál mozgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK