A korábban bejelentett július 2-i dátumhoz képest csúszik a jegybanktörvény elfogadása, és a magyar kiskereskedelmi forgalom is rosszabb lett a vártnál a forint azonban egyikre sem reagált érdemben. Sőt kedden a javuló nemzetközi hangulat, és a szintet tartott jegybanki alapkamat mellett 0,7 százalékkal 286 forint alá erősödött az euróval szemben az árfolyama.

Ráadásul a forint úgy erősödött az euróval szemben, hogy a dollár árfolyama is drágult az euróval szemben, ami nem szokott jót tenni a feltörekvő devizáknak. Igaz az amerikai deviza csupán 0,2 százalékkal emelkedett az euróhoz képest délutánra. Komolyabb mozgás azonban nem is volt egész nap ebben a devizapárban, a keresztárfolyam az 1,25-ös szint környékén forgott egész nap. Az euró/svájci frank keresztben továbbra sincs mozgás, így a forinttal szemben 239-en állt az alpesi deviza. Egy dollárért pedig 229,50 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!