Az euró jegyzése a 230,10 forintos árfolyam után jelentéktelen forgalom mellett 230,40-re emelkedett szerda délelőtt a bankközi devizapiacon. A dollár a tegnapi árfolyamnál minimálisan drágább, 147,60 forint körül mozog, amihez hozzájárul, hogy az euró-dollár árfolyam 1,56 alá csúszott, vagyis erősödött az amerikai deviza. A svájci frank 141,30-on gyakorlatilag befagyott. A dél-afrikai rand, illetve a török líra ingadozása alapján erősödnie kéne a forintnak, mégsem ez történik - vázolta a helyzetet Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletkötője. Hozzátette: bár az euró jegyzése az elmúlt időszakban be-becsúszott a 230 forintos szint alá, ez erős támasznak bizonyult és megfogta a hazai deviza további erősödését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!