A cég kilenchavi árbevétele 13 százalékkal 25,7 milliárd forintra emelkedett. A harmadik negyedéves forgalmi adatok azonban elmaradnak a bázisév számaitól, amit a Globus az exportértékesítés tudatos visszafogásával indokolt. A dollár gyengélkedése miatt ugyanis a végleges árbevétel-kiesést elkerülendő a társaság külföldre szánt termékeinek egy részét visszatartotta, és inkább készleteinek feltöltésére helyezte a hangsúlyt. Az amerikai valuta leértékelődése azonban még így is mintegy 300 millió forintos árbevételkiesést eredményezett, ezt azonban nagyrészt ellensúlyozták a társaság által kötött fedezeti ügyletek. A pénzügyi műveletek ugyanis a tavalyi 270 milliós veszteség után - annak ellenére, hogy a kamatterhek a 280 millió forintot közelítették - idén 56 millió forintos hasznot hajtottak. A fentiek eredőjeként a cég az első kilenc hónap során 1,8 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el, ami 17 százalékkal nagyobbat, mint egy évvel korában. (Az adatok konszolidáltak, tartalmazzák, a Békéscsabai, a Debreceni és a Nagykőrösi Konzervgyár adatait, ám egyelőre nem szerepelnek benne a frissen vásárolt lengyel Elsner eredményei).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!