A Mol 210 forinttal, 1,15 százalékkal 18 510 forintra erősödött, 811,8 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 193 forinttal, 2,35 százalékkal 8004 forintra csökkent, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 9 forinttal, 1,85 százalékkal 496 forintra nőtt, forgalma 1,2 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 33 forinttal, 0,56 százalékkal 5919 forintra emelkedett, forgalmuk 2,3 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Kuti Ákos, az MKB Bank vezető elemzője az M1 csatornán elmondta, heves forgalom mellett esett az OTP kurzusa, de aggodalomra nincs ok, továbbra is több éves csúcsa közelében mozog az árfolyama. A bankpapír gyengülésében az is közrejátszhatott, hogy szerdán az egyik bankház vételről semlegesre módosította az OTP-részvényekre vonatkozó ajánlását. Már a múlt héten is volt olyan globális elemző bankház, amely úgy fogalmazott, nagyjából látni az OTP ralijának a végét.

A hét hátralévő két napját visszafogottabb, kilengésekkel kevésbé tarkított kereskedés jellemzi majd Kuti Ákos szerint. Csütörtökön ugyanis szünnap lesz az amerikai piacokon, és pénteken is csak fél napig tartanak nyitva, ami az európai és az ázsiai börzéken is visszafogja majd a lelkesedést - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!