A DJIA-30 index 0,34 százalékos, az S&P-500 index 0,47 százalékos, a Nasdaq Composite index pedig 0,57 százalékos emelkedéssel kezdte a pénteki kereskedést.

A tőzsdék nyitása előtt közzétett májusi foglalkoztatási adatok alapján kevésbé nőtt az alkalmazottak száma a nem mezőgazdasági ágazatokban az elemzők által vártnál, ami némileg csitította a tőzsdei befektetők aggodalmát a gazdaság túlfűtötté válásával, és így az inflációs nyomás erősödésével kapcsolatban. A legutóbbi foglalkoztatási adatok így az elmúlt havival együtt már megerősítették a befektetőket abban a hitükben, hogy a Fed nem kényszerül a tervezettnél korábban a laza, növekedésösztönző monetáris politikai eszközök fokozatos kivezetésének a megkezdésére.

QP | Quality Placement

Az olajár tovább emelkedik a javuló keresleti kilátásoknak köszönhetően. A WTI 1,32 százalékkal hordónként 69,72 dollárra emelkedett, a Brent ára 1,12 százalékkal ment fel 72,11 dollárra.

A WTI ára már közel 5 százalékos, a Brent ára közel 3 százalékos heti nyereségben járt pénteken az amerikai tőzsdék nyitásakor és már a második egymást követő hetet fejezhetik be nyereséggel. Az év eleje óta a WTI ára 46 százalékkal, a Brent ára 41 százalékkal emelkedett. A Brent 72 dollár felett már kétéves csúcsnál áll.

Az eurót 0,42 százalékkal jegyzik erősebben 1,2175 dolláron, az arany spot ára 0,93 százalékkal emelkedett unciánként 1888,18 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!