New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,81 százalék, az S&P-500 index 0,98 százalék, a Nasdaq Composite index 1,13 százalék nyereséget mutatott.

A csütörtöki árfolyam emelkedés a kereskedelmi ellentétek "nyugodt körülmények közötti" rendezésére tett kínai jelzésnek tulajdonítható. Médiajelentések szerint a pekingi kereskedelmi minisztériumnak nem áll szándékában tovább élezni a kialakult feszültséget.

Az olajár a szerdai emelkedés után, amit az amerikai készletek váratlanul nagymértékű múlt heti csökkenéséről közzétett jelentés idézett elő, csütörtökön kezdetben kissé lefelé korrigált, majd vegyesen alakult. A Brent 0,33 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 59,73 dolláron az amerikai kereskedés kezdetén, a WTI ára pedig 0,48 százalékkal 56,05 dollárra emelkedett.

Az arany spot ára 0,16 százalékkal unciánként 1551,55 dollárra emelkedett. Az arany ára 6 éves csúcs közelében tartózkodik és csak csekély mértékben ingadozik. Az arany spot ára hétfőn 1554,56 dolláron érte el 6 éves csúcsát.

Az eurót 0,10 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1065 dolláron - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!