New Yorkban a DJIA-30 index 0,29 százalékkal, az S&P-500 index 0,42 százalékkal, a Nasdaq Composite index 0,38 százalékkal kezdett magasabban.

Szerdán nagy árfolyamemelkedéssel nyugtázták a tőzsdén az olajárakban bekövetkezett pozitív fordulatot, illetve azt a lehetőséget, hogy Washignton 500 milliárd dollárral toldaná meg a kis- és középvállalatok, valamint a kórházak támogatására elkülönítendő keretet.

A csütörtöki nyitás előtt közzétett adat az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók számának a vártnál nagyobb mértékű, de az előző hetinél kisebb növekedését mutattak. A koronavírus-járvány kitörése óta így az elmúlt öt hétben 26 millió fölé nőtt az állásvesztések száma az Egyesült Államokban.

Nem kecsegtet kedvező eredményadatokkal a folyamatban lévő első negyedéves tőzsdei beszámolói szezon sem. Szakértők az S&P-500 index tagvállalatainál a nyereség több mint tíz százalékos esését várják a tavalyihoz képest.

Az olajár folytatta a szerdán megkezdett emelkedést. Az amerikai piacok nyitásakor a globális kereskedelemben a WTI ára 18,29 százalékkal járt pluszban hordónként 16,30 dolláron, a Brent ára pedig 7,90 százalékkal 21,98 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,34 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0785 dolláron, az arany spot ára 0,71 százalékkal unciánként 1724,76 dollárra emelkedett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!